Marvel
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Fórum alapú szerepjáték, mely a Marvel világát felölelve nyújt kellemes szórakozást mindenkinek!
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 Hanyagolhatatlan ismeretek a játékhoz

Go down 
SzerzőÜzenet
J. Jonah Jameson
Admin
J. Jonah Jameson

Hozzászólások száma : 72
Join date : 2011. May. 20.
Tartózkodási hely : Bárhol

Hanyagolhatatlan ismeretek a játékhoz Empty
TémanyitásTárgy: Hanyagolhatatlan ismeretek a játékhoz   Hanyagolhatatlan ismeretek a játékhoz Icon_minitimePént. Május 20, 2011 9:19 am

FRPG

Fórum: Ez egy olyan hely, vagy oldal, ahol különböző témakörök vannak és a jelenlévők hozzáfűzhetik értelmes véleményeiket az adott témákhoz. Hogy meglegyen a rend és ne bomoljon mindenki a vezetők, jelen esetben az adminisztrátor, moderátor, és kalandmester (illetve egyéb más staff titulusú személy) felel. Hosszú és fáradalmas munka az övék, amit értetek csinálnak, úgy hogy ne szidjátok őket, ha "már megint nem írt" és a hasonló megnyilvánulások.

Alapú: Hát szerintem ehhez nem kell sok betűt legépelnem, hisz ezen szónak a fogalmával talán mindenki tisztába van. Ezért bátorkodom mellőzni a magyarázatot, és tovább lépnék.

Szerepjáték: A szókapcsolat ezt a részét nem szokták sokan érteni, és ezért veszíti el szemükben a játék a varázsát. Nem tudják mit is jelent, hát bátorkodom megfogalmazni eme bonyolult betűk értelmét. A szerepjátékban egy rajtad kívül eső személyt alakítasz, akinek a te játékod adja személyiségét. Lehet goromba, humoros, szűkszavú, hiperaktív, okos, béna és még ezerféle jellem tulajdonosa, ez mind tőled és a fantáziádtól függ. Te találhatod ki, hogy hogy néz ki, mi az erőssége, miben gyengébb, majd ahogy a játék során játszol vele, az egész karakter jelleme megváltozhat ha úgy akarod, és a mesélő is. A szerepjátéknak elengedhetetlen része ez utóbbi, ugyanis a magot, amelyet ti, a játékosok alkottok ők gondozzák, és ügyelnek arra, hogy minél szebb fa legyen belőletek. Azonban a jó kertésznek a beteg gallyakat, ágakat is le kell vágnia, hogy az egész el ne pusztuljon. A játék olyan mint egy festmény. Ti vagytok rajta a szereplők, mi pedig a festők.
Rengeteg fajtája létezik. RPG, MMORPG, FRPG... stb..

A szavakat megmagyaráztuk külön - külön. De vajon mit jelent együtt ez a három?

Fórum Alapú Szerepjáték: Egy fórum-rendszeren alapuló szerepjáték. Legrövidebben így lehetne jellemezni, ha tömörségre mennék, biztos csak ennyit írnék, de nekünk nem ez a lényeg, hanem a részletesség. A szerepjáték ezen fajtájának egy website ad helyet, ahol a játékhoz regisztrálni, majd előtörténetet kell írni. Amint karaktered engedélyezve lett, már boldogan irányíthatod. Ha esetleg tapasztalatszerzéshez, szintlépéshez van kedved, hát kérj fel egy mesélőt, hogy keverjen bele téged valamibe, mondjuk egy kalandba. Esetleg, ha saját ötleted van, hogy milyen legyen az adventúra, hát bátran küldj neki egy üzenetet. Ha az említett engedélyezi a tervedet, akkor kérd meg a biztonság kedvéért, hogy mesélje is le. Mielőtt elkezdenéd a játékot egy mesélővel meg kell jegyezned pár dolgot:

1.: A kalandban, mindig a mesélő a főnök! Nem szövegelhetsz vissza neki, esetleg észrevételezheted, ha valami hibát találsz, de azt is kulturált, formában.

2.: Nem te irányítod a kalandot, és a benne szereplő személyeket, a sajátodén kívül! Nem határozhatsz meg helyszínt, esetleg megsaccolhatod, hogy, ha az emlékezeted nem csal. Vagy, hogy körülbelül ennyi meg ennyi erő van még bennem remélem, és akkor a következő hozzászólásban a mesélő választ ad, hogy merre van a kiút, stb.

3.: A feltételes mód gyakran elfelejtett szabály, ami a harcokra vonatkozik. Ha nincs mesélő akkor is csak az ellenfél támadásainak eredményességét írhatod le, mint konkrétumot, de egyébként a te összes cselekedetedet feltételes módban kell írnod!


Ha ezeket nem tartod be, könnyen lehet, hogy a kaland végét már nem éled meg, esetleg csak csonkítva, jutalom nélkül jutsz ki onnan. Ha ilyen történik, csak magadat okolhatod. Nagyjából azt hiszem ennyi.
Vissza az elejére Go down
https://marvelworldfrpg.hungarianforum.net
 
Hanyagolhatatlan ismeretek a játékhoz
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Marvel :: Szabályzat-
Ugrás: