Marvel
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Fórum alapú szerepjáték, mely a Marvel világát felölelve nyújt kellemes szórakozást mindenkinek!
 
HomeKeresésRegisztrációBelépés

 

 Az oldal használata

Go down 
SzerzőÜzenet
J. Jonah Jameson
Admin
J. Jonah Jameson

Hozzászólások száma : 72
Join date : 2011. May. 20.
Tartózkodási hely : Bárhol

Az oldal használata Empty
TémanyitásTárgy: Az oldal használata   Az oldal használata Icon_minitimePént. Május 20, 2011 9:27 am

Fórum rész

A lent olvasható pontok, a fórum elengedhetetlen szabályzatát tartalmazzák. Ezért kérnék mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el a leírtakat, és próbálja memorizálni mi az amit nem tolerálok. Ha valaki esetleg nem olvasná el, a szabályzatot, az nem mentesíti alóla. Mivel valószínűleg mindent nem fogok tudni rendszerezni, ezért bővülhetnek a leírtak, de arról mindenki értesítést fog kapni, ha így történik.

1. A regisztrációkor megadott név, lehetőleg a majdani karaktered neve legyen, és ne olyan "nick" nevek, amik nem tükrözik a fórum világát, környezetét. Értem ez alatt, hogy ne tomika23, vagy a hasonló regisztrált játékosokat lássak.

2. A profilodban adj meg egy avatárt, ami bele illik a fórum által nyújtott környezetbe, és ábrázolja karaktered kinézetét. Ha lehetőség van rá, akkor a képregény világot tükröző kép legyen ez.

3. Az elfogadott előtörténet nélkül, ne írj a játéktérre, ám az off részegbe lehetőséged van rá, hogy véleményezz és megoszd gondolataidat. De kizárólag ott, és máshol nem tolerálom a megjegyzéseket.

4. Az off részlegben nem tűröm a trágár, és obszcén megnyilvánulásokat, sem a chaten. Ezeket kérlek mellőzd, és amennyire lehet a karakter szókincse se csak ebből álljon. Bár ide más szabályok érvényesek, mivel ha a karakter jelleméhez hozzá tartozik, akkor bizonyos mértékig megengedett az ilyesfajta beszéd, de az is csak egy fokig, míg nem sért másokat!

5. Ne vond felelősségre a staff tagokat! Természetesen kérdéseket feltehetsz, de csak kulturált módon, és érdeklődve, és ne legyen félreérthető, számon kérő, megrovó. Ez nem csak a staff felé, de a játékostársaid irányába is fent áll.

6. Az off részleg témáiban nincs posthuntolásnak minősülő hozzászólás szám, ha a megírt reagjaid minimum 1 kerek egész mondatot tartalmaznak, és nem csupán egy-két szavas rövid megjegyzést.

7. A fórum nem egy reklámfelület, amit mindenki tele aggathat. Ezért kérnék minden felhasználót, hogy ne reklámozzanak más fórumokat (csak a megfelelő, arra kijelölt helyen), termékeket, vagy cikkeket.

8. Ha lehet, mellőzzük a politika, erotika, rasszista, és hasonló megosztó témákat, minden formában az off részlegben.

9. A játékosok számára sajnos nincs lehetőség új témák nyitására, hacsak arról előzőleg nem egyeztettek egy staff taggal, aki engedélyt adott rá. Ez azért fontos, hogy ne legyenek hasonló témájú topicok, vagy olyanok, melyek nem elég "keresettek", hogy így fogalmazzak.

10. Ha lehet, akkor arra kérnék mindenkit, hogy esetleges képfeltöltéseket a http://imageshack.us/ -on tegye meg, és onnan linkeljétek be a képeket, a videókat pedig amennyire megoldható a https://www.youtube.com/ -ról linkeljétek.

11. A smileykat/ emotikonokat csak kulturáltan használjátok, és ne minden szó végén legyen egy belőlük. De mind ezek mellett felkérek mindenkit, hogy használja! Hisz a monitoron keresztül olykor-olykor nem úgy jönnek át a dolgok, ahogy valóban gondolja az ember. A vicc legyen egyértelmű egy-egy ilyen ikonnal, ha pedig a komolyságra törekszünk, akkor annak megfelelő legyen egy hozzászólás. Főleg az ironikus megjegyzésekre vigyázzunk!

Játéktér rész

Az itt olvasható szabályok főleg a játéktéren értendők, ezért ezen pontok is elengedhetetlenek ahhoz, hogy minden olajozott gépezetként működjön. Igaz, ezek többnyire általános frpg szabályok, így főként a kezdő játékosoknak szánom a leírtak, de attól függetlenül a tapasztaltabb személyek is átfuthatják, mert ismétlés a tudás anyja.


1. A karaktered nem tud egyszerre több helyen tartózkodni, ezért egyszerre csak egy helyen tud lenni. Ne postolj több helyre, és ne játssz egyszerre több játékossal, ha mindössze csupán egy karaktered van (kivétel ez alól természetesen az alternatív kaland).

2. Ne irányíts más karaktereket, kizárólag a sajátodat. Nem veheted át mások karakterei felett az irányítást, ha csak nem beszélted meg azt előzőleg a tulajdonosával.

3. Fontos, hogy az általad alakított karakter tudása nem egyenlő a tieddel. Ez azt jelenti, hogy amit te mint felhasználó olvasol a fórumon, arról koránt sem biztos, hogy a karaktered is tud. Erre mindenki ügyeljen, mert ez eléggé gyakori hiba.

4. A mesélő mesél, és nem a játékos! Az-az a mesélő mondja meg, hogy mi veszi körbe a karaktert, kikkel találja szembe magát, és ki-mire képes. Ezt fontos észben tartani. A karakter többnyire feltételezhet, saccolhat, és remélhet. A harcok eredményét és helyszínek kiépítését illetve magát a környezetet a mesélő határozza meg, és minden más a karaktered által keltett hatást is a mesélő határozza meg. Te csak a saját karaktered magára való hatását jelentheted ki, illetve már megtörtént és látott eseményeket/ dolgokat.

5. A játéktéren tett hozzászólásaidnak a mennyisége tőled függ, de van egy minimum határ, amit szeretném ha mindenki betartana. Legalább 10 kerek egész mondatot írj. Ha mást nem akkor arról, hogy miként érez a szereplő a jelen helyzetében.

6. Fenn áll annak a lehetősége hogy a reagot színezd, formázd, és a betűstílust alakítsd. Élj ezzel a lehetőséggel, hisz így nem csak a hozzászólásod tartalma lehet kielégítő de a külalakja is. Viszont itt megemlíteném, hogy az emotikonokat/ smileykat ne használd a játéktéren! Illetve ügyelj arra, hogy egy-egy hszed ne legyen a szivárvány színeiben pompázó. Továbbá a megjegyzéseidet a megfelelő, és a játékvilágba beleillő képekkel is színesítheted.

7. Mindig vedd figyelembe a társaid által leírtakat is, és regálj az ő cselekvésükre és ne hagyd figyelmen kívül mások írását, és főleg ne a mesélőjét!

8. Ne akarj azonnal a legnagyobb, és leghatalmasabb mutánssá válni, mert rögös út vezet odáig, és a szerepjáték lényege, hogy fejlődj, és a karaktered életét gazdagítsd. Ennek fejében állj neki játszani, és így írj mindig.
Vissza az elejére Go down
https://marvelworldfrpg.hungarianforum.net
 
Az oldal használata
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Marvel :: Szabályzat-
Ugrás: